sâmbătă, 28 martie 2015

Anul acesta vor putea fi accesate total altfel

NOUTATI ACCESARE FONDURI PRIN PNDR 2014-2020

Proiectele se pot depune pana la data de 30 octombrie 2015 sau pana la epuizarea fondurilor alocate in acest an pentru fiecare submasura in parte.
Depunerea se va face exclusiv online pentru submasura 4.1 Investitii in exploatatii agricole, iar pentru submasura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, se poate face online sau in format tiparit.
1. Se va aplica un prag de punctaj – va fi micsorat lunar pe parcursul sesiunii anuale continue cu cate 10 puncte, pana la atingerea unui prag minim acceptat pentru respectiva sesiune. Prin aceasta masura, se doreste prioritizarea proiectelor in functie de calitatea acestora, raportat la obiectivele de finantare ale PNDR. Pragul de calitate aplicat in prima sesiune pentru sub-masura 4.1 si sub-masura 6.1 este de 85 de puncte, iar pragul minim este de 30 de puncte.
Astfel, fiecare aplicant isi va face singur evaluarea propriului proiect pentru a stabili cate puncte are, in functie de criteriile de selectie publicate in Ghidul Solicitantului. In functie de autoevaluarea realizata, solicitantul va depune proiectul in luna in care se va incadra din punct de vedere al punctajului estimat (spre exemplu: daca un proiect a fost autoevaluat cu 75 de puncte, solicitantul il va putea depune inca din prima luna a sesiunii cand pragul de calitate este de 85 de puncte, dar va fi evaluat incepand cu a doua luna cand pragul de calitate va fi de 75 de puncte).
Daca se constata ca solicitantul si-a estimat punctajul cu mai mult de 20% fata de punctajul stabilit de AFIR, proiectul respectiv va fi mutat la finalul clasamentului si va fi finantat doar daca raman sume disponibile dupa selectarea celorlalte proiecte.

2. Vor fi emise rapoarte de selectie lunare, fiind astfel scurtat timpul de analiza al proiectelor.

3. In 37 de zile lucratoare de la sfarsitul lunii in care au fost depuse proiectele se va face evaluarea lor. Acest termen se poate majora cu 10 zile lucratoare daca sunt in evaluare proiecte pe doua sau mai multe sub-masuri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu