luni, 20 aprilie 2015

Termenul de rambursare a platilor ar putea fi prelungit cu 6 luni

Astazi, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit care a avut loc la Luxemburg.

Cu această ocazie, domnia sa a avut o întrevedere cu Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, în cadrul căreia i-a notificat interesul României ca termenul de rambursare a plăților în cazul proiectelor derulate cu fonduri europene prin PNDR 2007-2013 să fie prelungit cu șase luni, după 31 decembrie 2015. Posibilitatea de a prelungi cu șase luni ar permite țării noastre să ajungă la un procent cât mai bun de absorbție al fondurilor europene.


Reamintim că proiectele de investiții realizate prin intermediul fondurilor europene alocate agriculturii românești în exercițiul financiar 2007-2013 mai pot fi implementate până la finele acestui an, după regula n+2.
De asemenea, între subiectele discutate cu comisarul Hogan, în vederea identificării de soluții pentru îmbunătățirea gradului de absorbție, s-a aflat și posibilitatea ca banii de la anumite axe de finanțare care nu au fost accesați să fie realocați către alte axe ale Programului.


www.fonduri-euro.ro
www.facebook.com/consultantafondurieuro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu